En ChallengeHub, un dels punts clau en el qual ens concentrem és reduir la càrrega de l’docent.

Hem intentat tractar aquest problema des del començament. Per exemple, el cuidat disseny del nostre tauler de control per a docents simplifica la creació, edició i actualització de reptes, i facilita organitzar-els en els cursos que s’impartiran als alumnes.

No obstant, la dimensió més gran de la càrrega de l’docent és de lluny la repetició de l’esforç. En la majoria d’universitats, és comú que els materials educatius d’una assignatura es tornin a generar contínuament tots els anys per diferents docents. La raó que això passi és simple. No hi ha cap infraestructura disponible per a facilitar que els docents comparteixin el seu treball.

Globalment, aquesta repetició consumeix una gran part del temps dels docents i és una de les raons clau per les que la feina en l’ensenyament superior no és eficient. Si podem eliminar aquesta repetició innecessària, podem reduir la càrrega dels docents globalment alhora que elevem la qualitat de forma continuada, millorant l’ensenyament que reben els alumnes.

Aquí és on ChallengeHub està posicionat per marcar una gran diferència.

Comencem amb el llançament de l’Univers de reptes, que permet als docents compartir els reptes que han creat, a més d’usar reptes creats per altres docents. Això ataca la duplicació de l’esforç, permetent als docents compilar cursos a partir de reptes existents en comptes d’haver de crear-los des de zero.

Ens complau continuar aquesta tasca amb la nova funcionalitat “Univers de cursos”, que amplia les opcions dels docents permetent-els compartir cursos sencers.

L’avantatge és òbvia: un docent que ha d’impartir una assignatura pot importar un curs similar compartit per un altre usuari de ChallengeHub, modificar-lo segons les seves necessitats afegint o eliminant reptes, i llavors utilitzar-lo per donar classe. Aquesta preparació que abans podria trigar diverses setmanes ara es pot completar en unes hores.

Importar un curs també importa tots els seus reptes, així que els docents es tornen molt més eficients que quan només teniem l’Univers de reptes. Els docents podien compartir reptes un a un, però l’Univers de cursos agilitza el procés: ara es pot importar reptes per dotzenes o fins i tot de cent en cent.

Però compartir un curs comparteix molt més que els seus reptes. Les opcions d’equips d’estudi i la programació dels reptes també es comparteixen, de manera que l’estratègia de aprenentatge actiu es comparteix en la seva totalitat.

Els docents poden per fi compartir la planificació dels seus cursos! Tenim grans esperances que aquesta funcionalitat tingui un efecte significatiu en la càrrega de l’docent, i estimuli el creixement de l’aprenentatge actiu com a base per a l’ensenyament.

Mentre ChallengeHub segueixi creixent, tenir un curs a punt per fer classe es farà més i més fàcil. Si coneixes algun docent, si us plau parla-li de nosaltres avui mateix! Poden aconseguir un compte ara mateix, fer un curs, compartir-lo, i unir-se a aquest creixent moviment de docents posant material educatiu d’alta qualitat a la disponibilitat de tot el món.

Tim Emiola

Tim Emiola és un veterà líder tècnic i enginyer de software full-stack que gaudeix dels nous reptes.
És un Xoogler a més d'un dels fundadors de ChallengeHub.